جز اصلی چربی حیوانی و گیاهان

چربی-حیوانی

چربی حیوانی : 15 تفاوت بین سلول های گیاهی و جانوری

سلول های جانوری و سلول های گیاهی هر دو از این نظر که سلول های یوکاریوتی هستند با هم مشابهند. این سلول ها دارای یک هسته هستند که DNA در آن قرار دارد و هسته به وسیله یک غشاء از دیگر ساختارهای سلولی جدا شده است.

هم سلول های گیاهی و هم سلول های جانوری فرآیندهای مشابهی برای تولید مثل دارند که شامل میتوز و میوز است. (میتوز فرایندی در تقسیم سلولی است که در آن هسته ها تقسیم می شوند. در میوزیک کروموزوم در یک سلول به نیم کاهش می یابد و به دو تک سلولی تقسیم می شود.)

سلول های جانوری و گیاهی انرژی مورد نیاز برای رشد و حفظ عملکرد نرمال سلولی را از فرایند تنفس سلولی به دست می آورند. همچنین هر دوی این سلول ها ساختارهای سلولی ای دارند که به نام اندامک شناخته می شود. اندامک ها تخصص یافته اند تا وظایف لازم برای عملیات سلولی نرمال را انجام دهند.

سلول های جانوری و گیاهی برخی از اجزای سلولی مشترک نیز دارند از جمله از یک هسته، دستگاه گلژی، شبکه آندوپلاسمی، ریبوزوم، میتوکندری، پراکسی زوم، اسکلت سلولی و غشاء سلول (پلاسما) برخوردارند.

هرچند که سلول های گیاهی و جانوری ویژگی های مشترک زیادی دارند، از بسیاری جهات نیز با هم متفاوتند.

≡ تفاوت های سلول های جانوری و گیاهی
1-حجم: سلول های جانوری به طور کلی کوچک تر از سلولهای گیاهی هستند. طول سلول های جانوری از 10 تا 30 میکرومتر متغیر است، در حالی که طول سلول های گیاهی بین 10 و 100 میکرومتر است.

2-شکل: سلول های جانوری اندازه های مختلفی دارند و بیشتر به اشکال گرد یا نامنظم تمایل دارند. اما سلول های گیاهی در مقایسه با سلول های جانوری از نظر اندازه بیشتر شبیه یکدیگرند و از نظر شکل نیز معمولاً مستطیل شکل و یا به شکل مکعبند.

3-ذخیره انرژی: سلول های جانوری انرژی را به شکل گلیکوژن کربوهیدرات های پیچیده ذخیره می کنند. (گلیکوژن یک پلی ساکارید به شکل گلوکز است). سلول های گیاهی انرژی را به صورت نشاسته ذخیره می کنند.

4-پروتئین ها: از 20 اسید آمینه مورد نیاز برای تولید پروتئین ها، تنها 10 تای آنها را می توان به طور طبیعی در سلول های جانوری تولید کرد. بقیه که اسید آمینه های ضروری نیز نامیده می شوند باید از طریق رژیم غذایی به دست آورده شوند. اما گیاهان قادر به سنتز تمام 20 اسید آمینه هستند.

5-تمایز: در سلول های جانوری، تنها سلولهای بنیادی قادرند به انواع سلول های دیگر تبدیل شوند. اما بیشتر انواع سلول گیاهی قادر به تمایز هستند.

6-رشد: اندازه سلول های جانوری با افزایش تعداد سلول ها افزایش می یابد. اما اندازه سلول های گیاهی عمدتاً با بزرگ تر شدن افزایش می یابد. سلول های گیاهی با جذب آب بیشتر به واکوئل مرکزی رشد می کنند.

واکوئل یک اندامک سلولی است که در شماری از انواع سلول ها یافت می شود.واکوئل ها پر از مایعند و بیشتردر سلول های گیاهی و قارچ ها یافت می شوند.

7-دیواره سلولی: سلول های جانوری دیواره سلولی ندارند، اما غشای سلولی دارند. سلول های گیاهی دارای دیواره سلولی هستند که از سلولز تشکیل شده همچنین به عنوان یک غشای سلولی هم عمل می کند.

8-میانک یا سانتریول: سلول های جانوری حاوی ساختارهای استوانه ای شکلی هستند که مجموعه ای از میکروتوبول ها را در طول تقسیم سلولی تشکیل می دهند. (میکروتوبول ها بافت هایی از جنس پروتئینند که از گسترش سانتریول ها ایجاد می شوند.) سلول های گیاهای معمولاً حاوی سانتریول نیستند.

9-مژه ها: مژه ها در سلول های جانوری یافت می شوند، اما معمولاً در سلول های گیاهی یافت نمی شوند. مژه ها میکروتوبول هایی هستند که به نقل و انتقال سلولی کمک می کنند.

10-تقسیم درون یاخته ای یا سیتوکینز: تقسیم درون یاخته ها، تقسیم سیتوپلاسم، در طول تقسیم سلولی است. شیوه تقسیم درون یاخته ای در سلول های گیاهی و جانوری با هم متفاوت است.

11-گلایوکسیزم Glyoxysomes: این ساختارها در سلول های جانوری یافت نمی شوند، اما در سلول های گیاهی هستند. گلایوکسیزم به کاهش لیپیدها، به خصوص هنگام جوانه زدن دانه، برای تولید شکر کمک می کند.

12-لیزوزوم ها Lysosomes: سلول های جانوری دارای لیزوزوم هستند که حاوی آنزیم هایی است که درشت مولکلول های سلولی را هضم می کند. سلول های گیاهی به ندرت حاوی لیزوزومند.

13-پلاستیدها Plastids: سلول های جانوری پلاستید ندارند. سلول های گیاهی حاوی پلاستیدند مانند کلروپلاست، که برای فتوسنتز مورد نیاز است. پلاستیدها طبقه ای ازاندامک های کوچک در سیتوپلاسم سلول های گیاهی هستند که حاوی رنگدانه و یا مواد غذاییند.

14-پلاسمودسماها: سلول های جانوری پلاسمودسما ندارند اما سلول های گیاهی پلاسمودسما دارند که منافذی بین دیواره های سلول گیاهی هستند و به مولکول ها و سیگنال های ارتباطی اجازه می دهند از بین سلول گیاهی عبور کنند.

15-واکوئل: سلول های جانوری ممکن است تعداد زیادی واکوئل کوچک داشته باشند. سلولهای گیاهی دارای واکوئل مرکزی بزرگی هستند که می تواند تا 90 درصد از حجم سلول را اشغال کند.

≡ سلول های پروکاریوتی

سلول های یوکاریوتی جانوری و گیاهی با سلول های پروکاریوتی مانند باکتری ها متفاوتند. پروکاریوت ها معمولاً موجودات تک سلولی نامیده می شوند، در حالی که سلولهای گیاهی و جانوری به طور کلی چند سلولی هستند. سلول های یوکاریوتی پیچیده تر و بزرگ تر از سلول های پروکاریوتی هستند. سلول های جانوری و گیاهی حاوی بسیاری از اندامک هایی هستند که در سلول پروکاریوتی یافت نمی شوند.

پروکاریوت ها هیچ هسته واقعی ندارند به طوری که DNA در داخل غشا موجود باشد، اما DNA در منطقه ای از سیتوپلاسم به نام نوکلئویید حلقه زده است. در حالی که سلول های گیاهی و جانوری توسط میتوز و یا میوز تولید مثل می کنند، پروکاریوت ها اغلب توسط شکافت باینری زیاد می شوند. درشکافت باینری، یک مولکول DNA تک تکرار و سلول اصلی به دو سلول یکسان تقسیم می شود.

چربی حیوانی برای سلامتی مفید یا مضر ؟

چربی حیوانی بخوریم یا نخوریم؟

روغن حیوانی روغن جامد است و ما در طول روز مقداری از این چربی را همراه با گوشت -کره و خامه و… دریافت میکنیم پس نیازی به مصرف روغن حیوانی معروف نداریم.این روغن فایده ای ندارد و بلکه هضم و جذب آن برای بدن مشکل است.چربی حیوانی

چربی حیوانی

خوردن چربی حیوانی ضرر دارد؟

در گذشته ای نه چندان دور، چربی شهرت بدی پیدا کرده بود و گفته می شد غذاهایی که چربی حیوانی زیادی در آنها وجود دارد، مانند کره، خامه، گوشت گوسفندی و … موجب افزایش ریسک بیماری های قلبی و عروقی شده و از لحاظ کالری نیز غذاهای مناسبی تلقی نمی شدند. متاسفانه جایگزین هایی که برای این نوع غذاها ارائه می شد نیز سالم نبود و اغلب از چربی های ترانس و کربوهیدارت های ساده تشکیل می شد.

اما تحقیقات جدیدتری که انجام شد معلوم کرد چربی های ترانس، تاثیرات بدتری بر سلامت قلب دارند و باید مصرف شان را محدود کرد.
جایگزین کردن چربی با کربوهیدارت های ساده ای چون شکر نیز امروزه مفید دانسته نمی شوند. مرورهایی که اخیرا در مورد پژوهش ها انجام شده سوال و نگرانی در مورد نوعی اصلی از چربی حیوانی را مطرح کرده است:چربی اشباع شده.
چربی های اشباع منجر به افزایش ریسک بیماری های قلبی و عروقی می شوند اما تحقیق اخیر نشان می دهد که ارتباطی میان این دو وجود ندارد.
بالاخره چربی حیوانی برای سلامتی خوب است یا بد؟!
درست مثل همیشه، جواب را نمی توان در یک کلمه ی خوب یا بد خلاصه کرد. تمام غذاها ترکیبی از مواد مغذی هستند، و چربی های حیوانی نیز ترکیبی از چربی های اشباع و غیر اشباع. تاثیری که چربی حیوانی بر سلامتی دارد می تواند بستگی به مقدار چربی که می خورید و چگونگی بقیه ی رژیم غذایی تان داشته باشد.
چربی اشباع و سلامت قلب
برخی گزارش های اخیر، ارتباط میان چربی اشباع و سلامت قلب را مغشوش کرده اند.مثلا یک متا آنالیز که اطلاعات 21 مطالعه را بررسی کرد اینطور نتیجه گرفت که هیچ اطلاعات کافی در مورد ارتباط چربی اشباع و افزایش ریسک بیماری قلبی وجود ندارد. این نتیجه گیری حاکی از آن است که توصیه ها جهت محدود کردن چربی اشباع، که معمولا از غذاهای حیوانی هستند، باید بازبینی شوند. دستورالعمل های جدید سلامتی همچنان توصیه می کنند باید مصرف چربی های اشباع را محدود کنیم.
چربی غیر اشباع به جای چربی اشباع
هر چند نقش چربی اشباع در سلامت قلب نسبت به گذشته کمی ملایم تر شده اما هنوز چراغ سبز برای خوردن کره ی زیاد یا استیک های چرب روشن نشده است! جایگزین کردن بخشی از منابع چربی اشباع با منابع چربی غیر اشباع مانند روغن زیتون، روغن آوکادو یا روغن های گیاهی دیگر همچنان برای سلامت قلب توصیه می شود. جایگزین کردن منابع چربی اشباع با کربوهیدرات های پُر فیبر مانند میوه ها و سبزی ها نیز همچنان توصیه ای است که به نفع سلامتی شما ارائه می شود.
چیزی که امروزه نسبت به گذشته شفاف تر شده این است که چیزی که شما برای جایگزین کردن چربی اشباع استفاده می کنید، بسیار مهم است. در گذشته، چربی های اشباع، مضرترین نوع چربی برای سلامت قلب شناخته می شدند. منابع چربی اشباع مانند کره با غذاهایی که از روغن های گیاهی هیدروژنه تهیه می شدند و منبعی از چربی ترانس بودند جایگزین شده بودند. چیزی که الان می دانیم این است که چربی های ترانس برای سلامتی مضرتر از چربی های اشباع هستند. بنابراین جایگزین کردن کره با مارگارین ساخته شده از روغن های هیدروژنه توصیه نمی شود.
جایگزین کردن غذاهایی که چربی های اشباع بیشتری دارند با غذاهایی که قند و کربوهیدرات تصفیه شده ی بیشتری دارند نیز توصیه نمی شود. مثلا جایگزین کردن یک کلوچه ی شکلاتی با یک کلوچه ی شکلاتی بدون چربی که پُر از قند است، کار درستی نیست. در عوض، کلوچه ی شکلاتی را با روغن گیاهی درست کنید یا حتی پوره ی آوکادو در آن بریزید، زیرا با این کار، عدم حضور چربی را با قند جبران نمی کنید، بلکه منبع اصلی چربی را به چربی غیر اشباع تغییر می دهید که حداقل ثابت شده فوایدی برای سلامتی دارد.

چربی لبنیات و سلامتی

علاوه بر گوشت، لبنیات نیز از غذاهای حیوانی است که منبع اصلی چربی های اشباع به حساب می آید. لبنیات پُر چرب نسبت به لبنیات کم چرب، کالری و چربی کمتری دارند. توصیه ی اصلی در مورد محصولات لبنی مانند پنیر، شیر و ماست این است که نوع کم چرب یا بدون چربی آن را انتخاب کنید. اما تحقیقی جدید این توصیه را به چالش کشیده است. مروری که بر 29 مطالعه صورت گرفت دریافت ارتباط خاصی میان مصرف لبنیات و بیماری های قلبی و عروقی وجود ندارد (مضر نیستند).
چقدر چربی می خورید؟
با وجود یافته های پژوهش جدید باز هم مجاز نیستید هر چقدر می خواهید گوشت و کره و لبنیات بخورید. مهم است که بدانید این غذاها را باید در حد اعتدال مصرف کنید و بخشی از رژیم غذایی سالم و متعادل شما باشند. داشتن رژیم غذایی سرشار از میوه ها و سبزی ها و غلات کامل و بنشن و حبوبات توصیه می شود.
چربی های حیوانی را می توانید در رژیم غذایی سالم تان بگنجانید اما به این شرط که بخش کوچکی از این رژیم باشند.
جایگزین کردن چربی های حیوانی با چربی های گیاهی
چربی های اشباع که اساسا در غذاهای حیوانی پیدا می شوند، مانند گذشته شهرت منفی ندارند اما همچنان توصیه می شود رژیم غذایی تان بر اساس چربی های غیر اشباع باشد.
مثلا استفاده از روغن زیتون به عنوان ابزاری برای پخت و پز به جای کره می تواند دریافت چربی غیر اشباع را افزایش داده و محتوای چربی اشباع غذایی که می خورید را کاهش بدهد.

فقط افراد بالای هجده سال +18

جفت گیری اسب های تزئینی

فروش ویژه پلی استیشن 😍😱

کارواش خانگی (اسپری کارواش ۳ سر)

laptop stock لپ تاپ استوک روبیک دیجیتال سعید رمضانی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *