دلیل صدای عجیب و غریب مودم های دایال آپ
صداهای خاص همواره میتوانند یادآور گذشته ما باشند. صداهایی مانند بالا آمدن ویندوز ۹۵، زنگ گوشیهای نوکیا، برفک تلویزیون، صداهای شنیده شده از فیلمهای VHS و یا حتی صدایی که در هنگام خروج سیدی از سیدی رام شنیده میشود، همگی میتوانند حسی خاص را در ما برانگیزند.
یکی از این صداها که به نظر میرسد متولدین دهه شصت رابطه بیشتری با آن داشته باشند، صدایی است که موقع اتصال به اینترنت دایل آپ از مودم میشنیدیم.
internal_dialup_modemصدایی که میتوانست در انتها با پیغامی مبنی بر اتمام حساب اینترنتی ما و یا شور و شعف حاصل از برقراری ارتباط از طریق مودمهای ۵۶ کیلوبیتی همراه باشد. زمانی که تصور میکردیم با همین اینترنت میتوانیم به راحتی به همه اطلاعات موجود در اینترنت دسترسی داشته باشیم. اما به راستی این صدا چه معنا و مفهومی دارد؟ به عقیده بسیاری، این صدا همان اطلاعات مبادله شده است و چیزی جز آن نیست.
در پاسخ به این سوال بد نیست در دیاگرامی، مفهوم جز به جز این صدای تولید شده را مشاهده کنید. قسمت اول صدا فرایند شمارهگیری را نشان میدهد. قسمت دوم، میزان سرعتی که مودم میتواند به تبادل اطلاعات بپردازد را مشخص میکند. قسمت سوم پارامترهایی مانند تعداد بیت اطلاعات، بیت توقف و توازن آنها را نشان میدهد. به ترتیب صداهای بعدی، نرخ انتقال اطلاعات، تنظیم مودم برای برقراری ارتباطات همزمان، کامل شدن برقراری ارتباط و حاصل کار را بیان میکنند.
خطوط تلفن تنها محدودههای کوچک فرکانسی که مکالمات انسان در آن شکل میگیرد یعنی ۳۰۰ تا ۳۳۰۰ هرتز را جابجا میکند. مودمها با استفاده از محدودیتها سعی در ایجاد امواج صوتی میکنند تا بتوانند از طریق خطوط تلفن، اطلاعات را جابجا کنند و صدایی که میشنوید در واقع تکنولوژی قرن بیستم است که از طریق شبکههای قرن ۱۹ در حال جابجایی است و این صدا در واقع محصول شبکهای است که برای ارسال صدای تولید شده از عضلات حنجره شما طراحی شده اما هم اکنون از آن برای انتقال اطلاعات ۰ و ۱ استفاده میشود.
فرکانسهای تولیدی از صدای مودم، اطلاعات بیشتری در این خصوص میدهند. برای مثال قسمتی از این صدای تولیدی، مشخص کننده حد نهایی سرعت انتقال اطلاعات است. بسته به سرعت مودم، صدای تولیدی، متفاوت خواهد بود. از نگاهی دیگر میتوان گفت این صدا، صدای دنیای دیجیتال است که توسط دنیای آنالوگ محدود شده است.
منبع: farnet.ir