روش های تشخیص افسردگی در کودکان
می خواهید بدانید کودک شما افسرده هست یا نه ؟
متأسفانه نارسایی های خلقی کودکان به گونه ای است که نه تنها شما از پس تشخیص این عارضه برنمی آیید، بلکه بر اساس نتایج به دست آمده از برخی مطالعات، 83٪ پزشکان کودکان نیز از این توان تشخیص محروم هستند علتش این است که کودکان با یکدیگر تفاوت دارند و در عین حال در مقاطع سنی گوناگون رفتارهای متفاوتی می کنند. به هر شکل، از نشانه های کلی افسردگی می توان به غم و اندوه کودک، بی قراری، حساسیت، سرکشی، بی تابی، سردرد و شکم درد و شب ادراری بازگشتی در کودکان شش ساله اشاره کرد.
مطلب در خور توجه دیگر در این رابطه این است که در بسیاری از موارد، اختلال های بی توجهی و بیش فعالی به ویژه در پسران دلالت بر افسردگی ناآشکار دارد که باید کم و کیف این مسئله را اشخاص متخصص بررسی کنند؛ چه در غیر این صورت، نادیده گرفتن این زمینه ها و کیفیات بسترساز در آینده برای کودک مشکل ساز می شود. به هر صورت، به نظر ما در صورد ذهن مشغولی کافی والدین، افسردگی کودکان را به سادگی می توان تشخیص داد مشروط بر آنکه درباره ی نشانه ها و علایم افسردگی کودک هیچ دلیل پزشکی عضوی و جسمی وجود نداشته باشد.
نشانه های افسردگی کودک
* آیا کودک احساسات خود را آشکار می کند؟
* آیا کودک دیگر مثل گذشته از فعالیت ها و بازی هایش لذت نمی برد؟
* آیا از مقدار انرژی کودک کاسته شده و کودک غمگین به نظر می آید؟
* آیا کودک از نداشتن عزت نفس رنج می برد و احساس می کند که ارزش و اهمیتی ندارد؟
* آیا کودک درگیر احساس گناه و ناامیدی است؟
دیگر نشانه های اختلال افسردگی کودک به قرار زیر است:
* آیا کودک از مشکل تمرکز حواس و نداشتن قدرت تصمیم گیری رنج می برد؟
* آیا کودک از مسائلی چون سردرد، شکم درد، بی تحرکی و نداشتن انرژی، مشکلات خواب محورانه و تغییرات وزنی و اشتهایی رنج می برد؟
* آیا کودک به سادگی گریه می کند و بی قرار و بی تاب است؟
* آیا کودک بدخلق و به شدت حساس است؟
* آیا کودک تمایل به گوشه گیری و در خود فرو رفتن دارد؟
* آیا کودک ویژگی هایی چون گرایش به بازی هایی درباره ی مرگ و خود کشی دارد و از مهارت دوست یابی و سازگاری با آنها محروم است؟
منبع: کتاب رازهای خوش بینی کودک