شوهر شما زن میخواهد نه مادر
حتما جمله هایی مانند: « شوهر عزیزم با این لباس بیرون نرو، سرما می خوری »، « غذا خوردی؟ حتما بخور چون ضعف می کنی »، « راستی عزیزم یادت باشه ساعت سه نوبت دکتر داری » و … را زیاد شنیده اید یا از مادرتان یا در فیلم های تلویزیونی.
یکی از معمول ترین و مخرب ترین عادات ارتباطی ما با مردها است. به گونه ای با آنان رفتار میکنیم، گویی کودکی بیش نیستند و این طور فرض میکنیم که ناتوان هستند و نمیتوانند از خودشان مراقبت کنند و نیاز دارند که ما زندگیشان را بگردانیم.
میدانم چه فکر میکنید بله این پیش فرضهای ما در بسیاری از مواقع حقیقت دارند و ممکن است حق با شما باشد، اما موضوع این نیست، موردی که در این جا اهمیت دارد این است که:
هنگامیکه با یک مرد مانند پسربچه کوچکی رفتار میکنید، او نیز شما را مایوس نکرده و به مانند بچه ای کوچک با شما رفتار خواهد کرد. هنگامیکه انتظار دارید ناتوان، درمانده و ضعیف باشد او نیز ناتوان، درمانده و ضعیف مینماید.
چگونه زنها در حق مردها مادری میکنند؟
** در حق آنها زیاده از حد مفید واقع شدن و انجام دادن کارهایی که میبایست خودشان انجام بدهند: مثلا: لباسهایش را پشت سرش جمع میکنیم،موهایش را مرتب مینماییم، صبحها قبل از آن که به سر کار برود لباسهایش را انتخاب میکنیم و…
** راه انداختن بازیهای کلامیبا آنان، بازی حدس بزن، جهت بیرون کشیدن اطلاعات از آنان، به او میگوییم: گرسنه ای؟ دوست داری کمیآش برایت درست کنم، نه؟ برایت ماهی درست کنم؟ دسر چطور؟ با یه ساندویچ چطوری؟ اونم دوست نداری؟
** ما معمولا چنین فرض میکنیم؛ مردها کم حافظه بوده و یا فراموش کار هستند و اطلاعاتی که میبایست خودشان به خاطر داشته باشند را به آنها گوشزد میکنیم: یادت باشد وقتی رسیدی زنگ بزنی، یادت باشد آشغالها را دم در بگذاری! و…
** آنها را نکوهش میکنیم، گویی بچه اند، چطوری میتوانی بدون ژاکت بیرون بروی؟ چند بار باید بگویم قبل از این بخوابیم چراغها را خاموش کن، و…
** به عهده گرفتن کارهایی که فکر میکنید نمیتوانید به درستی انجام بدهند: “اگر اجازه بدم خرید خونه را انجام بده، میدونم مثل همیشه یک اشتباهی میکنه، بنابراین همیشه خودم این کار را میکنم.”
** اصلاح کردن اشتباهاتشان و امر و نهی کردن به آنها: “نه عزیزم اون طور که این کلمه را در جمله به کار بردی، اشتباه بود.” “چرا به مادرت زنگ نمیزنی بگی بچهها مریض شدند و سرت خیلی شلوغه و برای یکشنبه دیگه نمیتونیم به اون سر بزنیم.”
چنان چه همسرتان در کودکی محبت و توجه کافی از جانب مادر خود دریافت نکرده باشد، با خوشحالی تمام اجازه خواهد داد، تا این کار ناتمام او را برایش
به پایان برسانید
چرا زنها در حق مردها مادری میکنند؟
** تا همین اواخر مادری کردن یگانه شغل قبول برای زنان محسوب میشد، به اضافه دو شغل دیگر: پرستاری و معلمی. در بچگی همواره شاهد بودیم که چگونه مادرانمان به واسطه رفتارهای حمایتگرانه و مادرانه شان پاداش میگرفتند و اگر چنین رفتارهایی از ما سر میزد به ما نیز این چنین پاداش میدادند: “دختر خوب و شیرین من، چقدر خوب از برادرت مواظبت میکنی”، یا ” دختر خوبی باش و دمپایی پدرت را جلوش جفت کن” و …
اگر شما شاهد بودید، به جای اینکه مادرتان به طرزی رمانتیک با پدرتان رفتار بکند، همیشه در حق او مادری میکرده است، در نتیجه شما هم در کودکی چنین آموختید. این همان رفتاری است که زنها باید با مردها داشته باشند. پس وقتی خودتان بزرگ شدید و ازدواج کردید، عینا همین کار را با همسرتان کردید.
** برای این که مردی ما را دوست بدارد،در نقش مادر برای او ظاهر میشویم؛ به این دلیل در حق مردان زندگیمان مادری میکنیم که آنها را به خود وابسته سازیم. وقتی سخت تلاش مینماییم تا کلیه نیازهای شوهرهای خود را برآورده کنیم، او را شدیدا به خود وابسته میکنیم. ما زنها بدین وسیله با ترس از طرد شدگی خود مقابله کرده و طوری آنها را به خودمان وابسته میکنیم که هرگز نتوانند فکر ترک کردن ما را بکنند. گویی ضمیر ناخودآگاه ما درمییابد، اگر به اندازه کافی به ما محتاج باشند، هرگز ما را ترک نخواهند کرد.
**وقتی در حق مردها مادری مینمایید، آنها احساس عشق میکنند؛ مردها در کودکی همواره شاهد بودند که مادرشان از آنها مراقبت میکرده است. بنابراین برایشان عادی است به همسر خود اجازه دهند، تا که این نقش را نیز ادامه دهد. این موضوع بویژه حقیقت دارد، چنانچه مادر همسرتان مدام در حق او مادری کرده باشد، ممکن است در ذهنش مادر، همسر و حمایتگر تداعی بیشتری از کلمات عاشق، معشوق، بهترین دوست و یا شریک زندگی داشته باشد. چنان چه همسرتان در کودکی محبت و توجه کافی از جانب مادر خود دریافت نکرده باشد، با خوشحالی تمام اجازه خواهد داد، تا این کار ناتمام او را برایش به پایان برسانید.
مادری کردن برای همسر موجب تخریب رابطه میشود
در ابتدا مادری کردن برای نامزد یا همسرتان میتواند جوانب مثبتی داشته باشد، اما در درازمدت اثرات بسیار مخربی را بر روی رابطه شما خواهد گذاشت:
** همسرتان از شما منزجر شده و بر علیه تان طغیان خواهد کرد. هنگامیکه در حق همسرتان مادری میکنید، به طرزی اجتناب ناپذیر او از شما منزجر شده و نهایتا بر علیه تان طغیان خواهد کرد. ممکن است از رفتارتان شکایتی نداشته باشد، حتی ممکن است اصرار کند به این کارتان ادامه بدهید، اما یک چیز حتمیاست: او یک روز بر علیه تان شورس خواهد کرد، همانگونه که تمامیپسربچهها دوست دارند روزی از مادرشان جدا شوند و خانه را ترک نمایند.
** مادری کردن و با مردها مانند پسربچه های کوچک رفتار کردن استقلالشان را زیر سوال می برد.
** زمانی که اقتدار مردان بر اثر مادری کردن بیش از اندازه زنان از بین برود، جذابیتشان را برای همسرشان از دست می دهند. زیرا زنان دوست دارند مرد زندگیشان مقتدر و توانا باشد و از پسربچه هایی که مجبورند مدام دنبالشان باشند خسته و کلافه می شوند در نتیجه همین عامل باعث سردی روابط می شود. در واقع آنچه باعث بروز مشکل می شود رفتار شماست نه بی توجه بودن شوهرتان به کارهایش.
**عشق، حرارت و شور و حال رابطه را خواهید کشت. هر چه با یک مرد بیشتر به مانند مادرش رفتار کنید، او نیز به شما بیشتر فرزندگونه پاسخ خواهد داد. اما موضوع این جاست که هیچ مردی مایل نیست با مادرش همبستر شود. ممنوعیت جاذبه جنسی نسبت به شخصیتی مونث با انرژی مادرانه، چنان در شخصیت برخی از مردها ریشه دوانده که تقریبا برای آن مرد غیرممکن خواهد بود، بتواند شما را به طرزی رمانتیک ببیند.
** با همسرتان دائما طوری رفتار میکنید که گویی او بی لیاقت است. با مادری کردن، مردها وابسته می شوند و اعتماد به نفسشان پایین می آید وقتی اعتماد به نفسشان پایین بیاید کمتر می توانند خودشان را دوست بدارند چطور می توانیم از کسی که خودش را دوست ندارد انتظار عشق داشته باشیم؟! احساس عزت نفس یک مرد بستگی به احساس توانمندی او دارد. هنگامیکه مردی احساس میکند کارها را به درستی انجام نمیدهد، به سختی میتواند با شما و یا خودش مهربان باشد. رفتار با مردها به مانند پسربچهها و به رخ کشیدن ضعفها و ناتواناییهای آنها روی قابلیت عشق ورزی مرد شما تاثیر منفی میگذارد. جنبه دیگر این قضیه این است که هر چه مردی در نظر شما ناتوان تر و ضعیف تر جلوه کند، از لحاظ جنسی نسبت به او سرد خواهید شد. توانایی و قابلیتهای مرد باعث تحریک زنها میشود. بنابراین هر چه مردی ناتوان تر جلوه کند از جذابیت او برای شما کاسته خواهد شد.
اگر برای همسرتان مادری می کنید به راه حل هایی که در ادامه بیان می شود توجه کنید:
**به او اعتماد کنید و مانند یک شخص توانا و قابل اعتماد با او رفتار کنید و اگر با این حال همسرتان اشتباهاتی را مرتکب شد مثلا باز هم قرارهایش را فراموش کرد یا به خاطر گم کردن کلیدهایش دیر به مهمانی رسیدید نگران نباشید زیرا تا همسر شما بخواهد به تنها انجام دادن کارهایش عادت کند زمان می برد.
** به رفتارهای خودتان دقت کنید و ببینید کدام یک از رفتارهایتان مادری کردن محسوب می شود سپس سعی کنید از انجام آن ها اجتناب کنید.
البته به یاد داشته باشید که مادری کردن به معنای این است که طوری با همسرتان رفتار کنید که انگار او مانند بچه های کوچک از پس کارهایش برنمی آید، مادری نکردن برای شوهر، به این معنا نیست که به او محبت نکنید یا در انجام کارهایش از کوچک ترین کمکی خودداری کنید بلکه راه درست و منطقی این است که با او مانند یک فرد لایق و توانا رفتار کنید، در عین این که همیشه به او محبت و عشق می ورزید، طوری رفتار کنید که هم خودتان و هم همسرتان احساس کنید که او تکیه گاه مطمئنی برای شماست.
منابع:خراسان نیوز/عصر ایران